לןגן

פריטטה פטריות שמפיניון, תפוחי אדמה ושלושה בצלים של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 13/11/2018 | 05:55
פריטטה פטריות שמפיניון, תפוחי אדמה ושלושה בצלים של סבתא לאה

תקציר המתכון: פריטטה (חביתה משודרגת, חביתה ספרדית, ככה קוראים לה הילדים שלי), מושלמת לארוחת בוקר, ערב, לצד סלט ירקות טרי, קוטג', מעדן.

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

רק אם רוצים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות

  2. מחממים את השמן זית במחבת ומאדים על להבה בינונית את הבצלים (לבן, אדום) עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים טיגון קצר כדקה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מתרככות ומזהיבות מעט והנוזלים מתאדים

  3. מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים, בצל ירוק ומערבבים בעדינות כדי לא לרסק את תפוחי האדמה יחד עם הפטריות והבצל ומניחים בצד להתקרר מעט

  4. בקערה נפרדת שמים את הביצים, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ואם רוצים את פתיתי גבינה הצהובה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה

  5. מוסיפים לקערת הביצים את תערובת הפטריות וקוביות תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה

  6. יוצקים את התערובת לתבנית, מהדקים בשכבה אחידה, מכניסים לתנור ואופים כ-30-35 עד להזהבה

  7. מגישים חם או בטמפרטורת החדר לצד סלט ירקות טרי, לארוחה חלבית ממליצה להגיש לצד קוטג', גבינה לבנה ולהנות

  8. זהו מוכן! כדאי נסו, כמה דקות ויש לכם פריטטה טעימה שפותרת את שאלת מה נוכל לארוחת בוקר או ערב

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה