לןגן

אורז פרסי ועשבי תיבול

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 11/11/2018 | 17:24
אורז פרסי ועשבי תיבול

תקציר המתכון: אורז אחד אחד של סוגת..בקלות

קטגוריה: אורז סוגת, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ניקח סיר עמוק ונרתיח בו מים כמו שמרתיחים לפסטה..שהמים רתחו נשים כפית מלח..ו 2 וחצי כוסות אורז שטוף..נערבב במים..ונבשל עד שהאורז כמעט מוכן..הכוונה נוציא אורז אחד ונטעם אם רך וכמעט מוכן זה לוקח בין 8 ל 12 דקות להערכתי... לערבב מדיי פעם..נשפוך את האורז והמים למסננת ונשטוף עם מים קרים..נוסיף כפית וחצי מלח ונערבב..נטגן בצל אחד קצוץ ונוסיף לאורז עם השמן..נחתוך חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור שמיר וחצי צרור כוסברה ונוסיף לאורז..נערבב הכל...בסיר נון סטיק או טפלון נחמם רבע כוס שמן.. אני שמה יותר עם חצי כפית כורכום..נניח פרוסות תפוחי אדמה חתוכות לעיגולים בצפיפות..נפזר מלח עליהם ונטגן צד אחד עד הזהבה..חייב שיהיה שמן אז אם צריך נוסיף..נניח את האורז על התפוחי אדמה ועם ידית הכף נעשה גומות..נוסיף רבע כוס מים ..נכסה את המכסה עם מגבת ונבשל אש נמוכה 45 דקות..טיפ: אתם אמורים לשמוע את רעש הטיגון של תפוחי האדמה ואז תדעו שמוכן והתפוחי אדמה נצרבים ואז משאירים עוד כמה דקות.. סוגרים להבה.. פותחים מכסה מחכים עשר דקות מניחים צלחת על הסיר והופכים.. למי שהאורז התבשל ומוכן לגמריי לא להוסיף מים..רק לסגור עם מכסה..למי שאין סיר טפלון שישים נייר אפיה בסיר כולל הדפנות ויטגן את תפוחי האדמה על הניר ואז להמשיך לפי המתכון.