לןגן

מטבוחה מרוקאית

מאת: Lior Abutbul, פורסם: 08/11/2018 | 15:41
מטבוחה מרוקאית

תקציר המתכון: מתכון מסבתא היקרה :)

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להרתיח מים בסיר עד שמבעבע

  2. לחרוץ איקס בכל עגבניה (בחלק התחתון שלה) ,לשלוק כ4 דקות.

  3. לצנן,לא לשטוף במים!!!!

  4. לקלף,לחתוך לרבעים.

  5. להעביר הכל לסיר בינוני כבד.

  6. לבשל על אש קטנה ככל האפשר.

  7. יש אפשרות לסנן את הנוזלים ולהחזיר לסיר,אני אישית לא מסננת.

  8. לבשל כל כמה דקות כדי שלא ידבק.

  9. לאחר כשעה לראות אם זה סמיך,

  10. להמשיך(לא למהר!)

  11. להוסיף 3 שיני שום כתוש ואחת חתוכה דק.

  12. להוסיף פלפל לאחר שטיגנו וקילפנו וקצצנו,

  13. לערבב טוב,להוסיף כף וחצי פפריקה מתוקה בשמן, להוסיף קצת מלח.

  14. להוסיף שמן בהדרגה כ3/4 כוס.

  15. להמשיך עד שמתקבל מרקם יפה וסמיך

  16. טיפ:לשים את הכף במטבוחה ולהוציא ,להעביר אצבע על גב הכף ולראות קו ישר שלא מטפטף זה הסימן שזה סמיך.

  17. בתאבון ובהצלחה 😋