לןגן

אורז מוקפץ עם עוף וירקות

מאת: מורן תורג׳מן, פורסם: 08/11/2018 | 10:47
אורז מוקפץ עם עוף וירקות

תקציר המתכון: מנה קלה ומושלמת!!

קטגוריה: אורז סוגת, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לבשל בנפרד אורז בסמטי: כוס וחצי אורז שטוף ומסונן עם מעט שמן+ 3 כוסות מים רותחים, לבשל 19 דקות.

  2. במחבת ווק להקפיץ 2-3 גזרים חתוכים לגפרורים וגמבה, להניח בצד.

  3. להקפיץ בצל חתוך לרצועות, רבע כרוב לבן ו2 בצל ירוק. להניח בצד.

  4. להקפיץ 500 גרם חזה עוף חתוך רצועות/קוביות, בהתחלה העוף מגיר נוזלים, אז לסנן ואז שוב להקפיץ עם שמן עד שמזהיב. לחבר את הכל ביחד בתוך הווק: הירקות, העוף והאורז המוכן. לערבב את כל חומרי התיבול בקערית: לתבל בפלפל שחור, כפית פפריקה מעושנת, כפית מרק עוף, כפית שום כתוש, רוטב צ'ילי, רוטב טריאקי, רוטב סוייה ורוטב סוייה מתוקה . לשפוך את התערובת על האורז עוף והירקות ולהקפיץ 2-3 דקות לאיחוד ולהגיש עם שומשום ובצל ירוק.