לןגן

מרק אפונה יבשה

מאת: גליה כהן, פורסם: 07/11/2018 | 12:28
מרק אפונה יבשה

תקציר המתכון: כל כך טעים..ומחמם..ובריא..וקל להכנה.אני מכינה 20 דק "בסיר לחץ"מי שחוששת..תבשל עם מכסה על אש קטנה.עד לבישול מלא של האפונה.

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחמם שמן בסיר לחץ

  2. להכניס בצלים חתוכים לרצועות לטגן עד הזהבה.

  3. להוסיף את השום קצוץ קטן

  4. ואת האפונה הירוקה לטגן קלות במשך 10 דק לערבב

  5. למלא חצי סיר במיים רותחים לסגור את הסיר לחץ לשחרר אוויר מעט

  6. ולבשל על אש גבוהה 20 דק עד לשריקת האוייר בסיר

  7. להנמיח 5 דק' ולכבות

  8. מקררים מעט ומשחררים בהרמת הלחיץ הקטן את האוויר שנמצא בסיר 5 דק ולפתוח מכסה.

  9. לתבלן כולל הירק

  10. בבישול של 10 דק ללא מכסה ולקרר 15 דק'

  11. לטחון במעבד ידני אפשר בתוך הסיר עצמו עד למקרם קטיפתי!

  12. .בזמן הארוחה כשהמנה חמה לתת נגיעה אריסה ונגיעה לימון כבוש

  13. לאוהבי פיקנטי.bonaptit