לןגן

שמש הפוכה

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 07/11/2018 | 08:03
שמש הפוכה

תקציר המתכון: מתכון בלעדי שלי יעופו על זה

קטגוריה: אורז סוגת, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לבשל 3 כוסות אורז פרסי של סוגת עם 5 כוסות מים 1/4 כוס שמן,כף מלח עד גמר הנוזלים,לחלק את האורז ל3 חלק אחד לערבב עם כוס כוסברה וכוס שמיר אפשר כול ירק לערבב ולתבל,מעט מרק עוף,קורט פלפל שחור,חלק שני להשאיר לבן,חלק שלישי להוסיף 1 כפית כרכום,קורט פלפל שחור,ומעט מרק עוף.אפשר להכין רק מאורז לבן הכול או צבע אחר בחירה בידכן....שמים בסיר מתאים 4 כפות שמן לחימום מוסיפים את הקציצות ומעל בונים את שכבות האורז מהדקים הייטב ביד ומוסיפים 1 כוס מים רותחים ומכסים ממשיכים לבשל כחצי שעה ולכבות לתת מנוחה של 5 דקות ולהפוך בעזרת צלחת ....הכנת הקציצות....ליטחון 1/2 קילו חזה עוף עם 1 בצל מטוגן חתוך,1/2 כוס ירק אני אוהבת כוסברה,1 תפוחי אדמה,לערבב ולתבל,1 ביצה,3 כפות קמח מצה או פירורי לחם רגילים לא מוזהבים,1/2 כפית כרכום,1/4 כפית מרק בצל,1/4 כפית פלפל שחור, קורט קינמון,1/3 כפית כמון, 1/4 כפית מלח לערבב הייטב ולתת מנוחה כ5 דקות ,בינתיים לחמם מחבת עם כוס מים וכף כרכום שזה רותח ליצור קציצות ולהכניס ל3 דקות ולהוציא רק שיתפסו את עצמן שנוכל לסדר בתחתית הסיר ...בהצלחה אורה...