לןגן

קציצות "קיפוד" ופטריות

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 04/11/2018 | 20:24
קציצות "קיפוד" ופטריות

תקציר המתכון: ארוחה שלמה בסיר אחד

קטגוריה: אורז סוגת, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להזהיב את הבצל בשמן ,נוסיף את הפפריקה נערבב לפתיחת טעמים

  2. נוסיף את העגבניות הפטריות ושאר התבלינים והמים ,נביא לרתיחה

  3. ברגע שהרוטב מבעבע נגלגל קציצות קטנות ונניח בסיר במרווחים על מנת לתת לאורז לתפוח בצורה חופשית, נמניך את הלהבה ונבשל במכסה סגור ,כאשר הקציצות מתייצבות ,ניקח כף ונשקה קציצה קציצה עם הרוטב על מנת לעזור לאורז להתבשל ,נחזור על הפעולה כל 10 דקות עד שרואים שהאורז תפח יפה והתקבלה צורת "קיפוד" .

  4. זמן הבישול כ 35 דקות להבה נמוכה ! כל הבישול עם מכסה סגור !

  5. מאחר ואורז סופח נוזלים אם חסר מים ברוטב ניתן להוסיף מים רותחים בהתאם !

  6. קציצות "קיפוד" עם אורז בסמטי יוצא הכי מוצלח שיש הילדים יעופו על המנה ,בהצלחה אילנית בניזרי 💗