לןגן

עוגת שוקולד בציפוי קצפת "גלידן" וציפוי תחרה

מאת: מירי גולני, פורסם: 04/11/2018 | 08:23
עוגת שוקולד בציפוי קצפת "גלידן" וציפוי תחרה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. עוגה : לערבב ב-2 קערות. בקערה אחת את המצרכים היבשים ובקערה השנייה את המצרכים הרטובים

  2. לשפוך מחצית מקערת המצרכים הרטובים לתוך קערת המצרכים היבשים. לערבב תוך כדי קיפול, ולהוסיף את היתר

  3. לאפות בטורבו, ב- 150 מעלות, כשעה ורבע עד שעה וחצי. לבדוק עם שיפוד שיוצא נקי ויבש. לחלץ את העוגה מהתבנית אחרי שהתקררה. אני מכינה את העוגה יום לפני הציפוי, הופכת את העוגה כדי שתתישר ושומרת אותה בשקית אטומה (מחוץ למקרר) כדי שלא תתיבש. ביום המחרת, לפני הציפוי הופכת את העוגה ומצפה אותה

  4. קרם גלידן : מקציפים את הקצפת, עם כל שאר המצרכים. המרקם שאמור להתקבל צריך להיות יציב מאוד, אך לא נוקשה מדי

  5. לעטוף את העוגה בקרם. (את התחרה הכנתי יום לפני ציפוי העוגה. מרחתי משחה בשם "תחרת הקסם" על משטח סיליקון בדוגמת תחרה - 2 שורות). לזלף פרחים ולקשט