לןגן

מופלטה

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 22/03/2015 | 16:33
מופלטה

תקציר המתכון: עוד לא התחיל פסח!!! ...ובני הבית חופרים על מופלטה!!!..ברור שקמתי לפנק..!! ..מופלטה זריזה בכלום עבודה..!!!!

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 15, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מרכיבים לבצק

אופן הכנה

  1. חמש כוסות קמח...כפית שמרים יבשים.אפילו חצי כפית....כפית סוכר וכפית מלח..לערבב ביחד...להוסיף מים בערך כוס וחצי 2 כוסות מים חמימים...ליצור בצק דביק וגמיש...לשמן אותו ולתת לו מנוחה עשר דקות...בידיים משומנות לעשות 15 כדורים...ולשים בקערה עם כוס שמן...שהכדורים יהיו מכוסים בשמן שלא התייבשו....לתת מנוחה עשרים דקות...על משטח משומן מהשמן שבקערה לפתוח כדור בידיים משומנות כמו בתמונה...להניח במחבת מחוממת על להבה בינונית...10 שניות...בזמן הזה פותחים את הכדור השני...הופכים את המופלטה המוזהבת ומניחים מעלייה את המופלטה השניה....עשר שניות והופכים את שניהן ביחד...ואז מניחים את המופלטה השלישית עשר שניות והופכים את שלושתם ביחד...טיפים:..שמרימים את הבצק מהשיש להחזיק בשתיי ידיים ולסדר על המופלטה שבמחבת במתיחה עם הידיים...בזמן ששמתם את המופלטה..תפתחו את הכדור הבא...!!!...הבצק צריך להיות יותר דביק מבצק של לחם...ורך וגמיש..!!!