קטגוריה: אורז סוגת, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
ראשית נברור את האורז,
נניח במסננת ונשטוף אותו תחת ברז עם מים חמים טוב טוב ,
עד לקבלת מים צלולים.
נניח במסננת להתייבש.
בווק רחב , נטגן בצל קצוץ דק דק עד להשחמה, נוסיף אליו את גפרורי הגזר ורצועות הגמבה, נקפיץ ונבשל עד לריכוך חלקי.
נוסיף את הגבעולי סלרי החתוכים,
את השעועית הירוקה והתירס יחד עם הפטריות , נוסיף לסיר חצי כוס מים רותחים, נבשל מעט ונתבל בחצי כוס רוטב טריאקי ,
שתי כפות רוטב צילי מתוק/ חריף, מעט מלח, פלפל מקלף ,
ורבע כפית כורכום ,נבשל עד לריכוך הירקות .
בסיר קטן נניח ארבע כפות שמן קנולה עם כוס האורז, נטגן את האורז קלות , נוסיף כוס ורבע מים רותחים וכפית מלח. נכסה את הסיר עם מגבת ועליה נניח את המכסה על לבנה נמוכה .
נבדל את האורז עד לספיגת כל הנוזלים .
כעת, במחבת פסים עם שתי כפות שמן נצרוב את נתחי הסינטה עם מעט רוטב ברבקיו, ופלפל מקלף ומעט מלח. על מנת שהסינטה לא תתייבש יש לצרוב אותה ארבע דקות בלבד.
כעת נרכיב את המנה .
לסיר הירקות נוסיף את האורז ואת נתחי הסינטה ,נערבב יחד,
ניתן להוסיף שמיר קצוץ ובוטנים קלויים , זה טעים !!
בתאבון ובהצלחה