לןגן

מרק ערמונים גזר וכרישה

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 31/10/2018 | 17:36
מרק ערמונים  גזר וכרישה

תקציר המתכון: טעים רק למי שאוהב ערמונים כל אחד והטעם שלו

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לציר ירקות

למרק

אופן הכנה

  1. 1)קוצצים גס את הירקות ומניחים בסיר.

  2. 2)מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה

  3.  

  4. 3) מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, עד שהירקות רכים

  5. 4) מסננים את הציר ושמים בצד

  6. 5)הכנת המרק:

  7. מחממים בסיר את השמן, מוסיפים כרישה ושאלוט קצוצים ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה

  8. 6)מוסיפים את השום ומאדים יחד עוד חצי דקה

  9. 7)מוסיפים את הערמונים ואת ציר הירקות המסונן ומביאים לרתיחה

  10. 8)מתבלים במלח ובפלפל לבן ומעבירים ללהבה נמוכה.

  11. ומבשלים את המרק 45 דקות

  12. 10)מדללים את חמאת הבוטנים במעט מים רותחים ומוסיפים למרק

  13. 11) טוחנים בעזרת בלנדר מוט ומחזירים את המרק לסיר

  14. 12) מהציר ירקות לוקחים רק את הבצל והגזר וטוחנים מוסיפים אותם למרק

  15. 13) מעבירים את כל המרק דרך מסננת לקבלת מרקם חלק

  16. ואפשר להגיש עם ערמונים קצוצים עם רוצים לא חובה