קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
לפרוס את החציל לאורך
עם הקליפה עובי חצי ס"מ
להניח על מסננת עם מעט מלח גס שעה
לטגן עם כף שמן זית בצל קצוץ לשקיפות
להוסיף את הבשר טחון לפורר עם מזלג עד לשינוי הצבע
לתבל-מלח דק, פלפל, כף כמון, כף כורכום, קורט אגוז מוסקט
להוסיף את הצנוברים הקלויים, חצי צרור כוסברה קצוצה
על מחבת פסים חם עם כף שמן זית להניח את החצילים לאורך ולטגן 2 צדדים עד לקבלת צבע שחום בפסים
להניח בצד
לחמם תנור 180 מעלות
להניח על תבנית תנור נייר אפייה משומן מעט
למלא כל פרוסת חציל בכף גדושה מהתערובת לגלגל
ולהניח בתבנית עם הפתח כלפי מטה
לקחת 2 כפות טחינה גולמית
לערבב עם מעט מים, רבע לימון סחוט, מלח, שן שום כתוש
לטפטף מעל הגלילות ולאפות חצי שעה
לקשט בהגשה עם כוסברה קצוצה.