לןגן

עוגת גבינה ללא מיקסר

מאת: ציפורה דרור, פורסם: 28/10/2018 | 01:23
עוגת גבינה ללא מיקסר

תקציר המתכון: עוגה שתמיד מצליחה אף פעם לא מאכזבת

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לתחתית

  2. לחמם תנור ל180 מעלות

  3. לערבב את כל המצרכים לבצק לבצק אחיד ומעט פרורי

  4. לשטוח עג׳ תבנית 24

  5. להכניס לתנור ל12 דקות

  6. בנתיים להכין את הגבינה

  7. לנקות את הפירורים מהקערה

  8. לערבב במטרפה או כף את הביצים עם הסוכר למשך דקה

  9. להוסיף גבינה ושמנת ולערבב היטב

  10. להוסיף את שאר החומרים ולערבב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים

  11. יוצקים את הבלילה על התחתית שאפינו

  12. אופים במשך 30 דקות בחום 180 מעלות

  13. להנמיך את החום ולאפות עוד 5 דקות נוספות בחום 160 מעלות

  14. להכנת הציפוי

  15. לערבב את השמנת עם הסוכר והוניל

  16. למשך חצי דקה

  17. מוציאים את העוגה בזהירות מוזגים את הקרם על העוגה ואופים עוד 10 דקות נוספות

  18. מכבים את העוגה ומשאירים אותה בפנים חצי שעה

  19. להוציא מהתנור ולקרר בטמפרטורת החדר

  20. לעטוף ולהכניס למקרר

  21. מומלץ להגיש לאחר קירור של לילה במקרר

  22. אני מכינה את הציפוי אך לא מכניסה לאפיה נוספת כך שאני מדלגת על השלב של האפיה לאחר מזיגת הציפוי מקררת את העוגה ואז מוזגת את הציפוי ומכניסה למקרר

  23. ניתן לשנות את הציפוי ולשים גנש שוקולד או ממרח לוטוס או ריבת חל או קצפת מתוקה