לןגן

קציצות דגים עם גרגירי חומוס ועגבניות שרי

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 25/10/2018 | 21:04
קציצות דגים עם גרגירי חומוס ועגבניות שרי

תקציר המתכון: סיר חלומי שחובה להכין! 🐟😍❤️

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לתערובת הקציצות

ירקות לרוטב

תיבול הרוטב

אופן הכנה

  1. להכניס את פרוסות הדג יחד עם שאר מרכיבי תערובת הקציצות למעבד מזון ולטחון עד לקבלת עיסה אחידה.

  2. בסיר להתחיל בהכנת הרוטב - לטגן את שיני השום השלמות במעט שמן ולהוסיף רבעי עגבניות, רצועות פלפל חריף והפלפל האדום היבש. לאחר שהעגבניות התרככו מעט להוסיף את עגבניות השרי, גרגירי החומוס, הלימון והתבלינים ולערבב היטב. בשלב הזה להוסיף בערך כוס מים רותחים - עד לכיסוי הירקות, לערבב ולהניח לרוטב לבעבע.

  3. כשהרוטב מבעבע להכין קציצות בגודל כדור פינג-פונג קטן (הן יתנפחו מעט בבישול) לסדר אותן יפה בסיר ולנער את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות - לא לגעת עם כף, לכסות את הסיר לבשל כ-7 דקות על אש גבוהה ולאחר מכן להנמיך את האש ולבשל עוד 25 דקות על אש נמוכה.

  4. להגיש ולאכול חם , מושלם לצד חלה של שבת :) בתאבון :).