לןגן

לחמניות עם סולת

מאת: שרה יוסף, פורסם: 22/10/2018 | 07:31
לחמניות עם סולת

תקציר המתכון: טעימות

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערה שמרים סוכר ומים לערבב ולהמתין רבע שעה

  2. להוסיף את שאר המצרכים וללוש טוב טוב יתקבל בצק נעים אם דביק להוסיף עוד מעט קמח

  3. לכסות ולהתפיח חצי שעה

  4. ללוש טוב כמה דקות ולתת עוד התפחה

  5. לחמם תנור 200 מעלות לשים בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים

  6. לחלק את הבצק ל4 לעשות מכל אחד לחמניה בצורה מלבנית לעשות 2 פסים באמצע הלחמניה עם סכין חדה ולפזר סולת גם למעלה וגם בתחתית

  7. להניח בתבנית על נייר אפיה ולאפות 200 מעלות

  8. לאפות עשרים דקות לקחת כוס עם מים מעט מלח ומעט סוכר דמררה או רגיל ולהבריש את הלחמניות ולהמשיך לאפות עוד עשר דקות שוב להבריש ולהמשיך לאפות עוד עשר דקות מתקבלת לחמניה עם צבע חום יפה

  9. בהצלחה