לןגן

מאפה גבינות וזתים מבצק עלים

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 21/10/2018 | 12:43
מאפה גבינות וזתים מבצק עלים

תקציר המתכון: זה טעיםםםם ברמות על

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכנת המלית :

  2. בקערה אחת נניח את גבינת השמנת הזתים והגבינה הבולגרית המגורדת למעט הגבינה הצהובה !! בקערה נפרדת נטרוף את הבצים נוסיף את הקמח ונטרוף היטב עד שאין גושים ,את בלילת הבצים נמזג עם הגבינות נוסיף פלפל שחור גרוס ונערבב היטב !

  3. במשטח מקומח נחצה את הבצק עלים לשניים נרדד לגודל תבנית תנור ,בתבנית תנור נניח נייר אפייה ועליו נניח את הבצק ,נמרח את מלית הגבינות על משטח הבצק וכעת נפזר את הגבינה הצהובה המגורדת ונשאיר שוליים ריקות על מנת להדק את הבצק בסגירה

  4. את החצי השני של הבצק נרדד גם במשטח מקומח ונניח על שכבת הגבינות נהדק היטב את השוליים של הבצק על מנת שהגבינה לא תזלוג באפייה !!

  5. כעת נחתוך לריבועים את החלק העליון של הבצק !! על מנת שיהיה פתח אויר ויאפה כמו שצריך !! נמרח ביצה ושומשום

  6. נכניס לתנור חום 180 מעלות טורבו ! קו עליון וקו תחתון ! עד להזהבה יפה !

  7. טיפים ,רצוי לאפות בתבנית תנור על מנת שיאפה בתחתית ולא בחד פעמי .

  8. ברגע שהכנסת את המאפה לתנור וראית שהסימונים שעשית עם הסכין נסגרו ,תיקחי שוב סכין ותעברי על החיתוך ,זה חשוב בכדי שיאפה טוב ולא יצא בצקי !!

  9. ניתן להחליף את הבצק עלים לבצק פילאס טורכי ,או לבצק פילו משומן 4 שכבות למטה 4 שכבות למעלה !

  10. ניתן להמיר את הגבינות למה שאתם אוהבים אך חשוב שתהיה גבינת שמנת או שמנת חמוצה מאחר ואין בהם נוזלים .

  11. ניתן להוסיף,עלי תרד לגבינות,בצל ירוק ,תירס כל מה שאתם אוהבים !

  12. בהצלחה אילנית בניזרי 🌹