לןגן

עוגת שוקולד ומוס חמאת בוטנים

מאת: ציפורה דרור, פורסם: 21/10/2018 | 01:11
עוגת שוקולד ומוס חמאת בוטנים

תקציר המתכון: לאוהבי חמאת בוטנים כל ביס זה תענוג

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבסיס

לקציפת חמאת הבוטנים

ציפוי

אופן הכנה

  1. הבסיס

  2. שמים בקערה את השוקולד החלב והקפה נמס מחממים כמה שניות במיקרוגל

  3. מערבבים היטב עד לקבל תערובת נוזלית חלקה מצננים מעט

  4. מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב ובמהירות

  5. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד להיווצרות קצף לבן

  6. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמקבלים קצף רך אבל יציב

  7. מערבבים את הקצף החלבונים לתערובת השוקולד בהדרגה ובתנועות קיפול עד

  8. שהתערובת נהיית אחידה

  9. מעבירים לתבנית משומנת או מרופדת

  10. ואופים במשך 20 דקות במהלך

  11. האפיה העוגה תתפח מאוד ותיסדק אך בקירור היא תצנח וזה בסדר מוציאים מהתנור ומצננים

  12. היטב

  13. המוס

  14. בקערה אחת מערבלים את הגבינה חמאת הבוטנים 1/4 כוס שמנת 1/2 כוס סוכר

  15. ותמצית וניל לתערובת חלקה בקערה השניה מקציפים 1 כוס שמנת ו 1/4 כוס סוכר לקצפת

  16. יציבה מוסיפים שליש מכמות הקצפת לתערובת

  17. חמאת הבוטנים ומערבבים בעדינות עד שהקצפת נבלעת בתערובת וכך את כל הקצפת הנותרת

  18. בעדינות שהקצף לא ישבר

  19. יוצקים את הקציפה על הבסיס האפוי ומקררים שעה

  20. הציפוי

  21. מחממים את השמנת טוב

  22. שמים את השוקולד

  23. לערבב היטב עד שהשוקולד נמס

  24. לקישוט אפשר לשים במסגרת של העוגה ברס או קוקוס קלוי...