לןגן

רולדה מהודרת במלית פרלינה לוז

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 20/10/2018 | 22:20
רולדה מהודרת במלית פרלינה לוז

תקציר המתכון: עוגה מעלפתתתתת אוורירית וטעימה ללא אבקת אפיה או סודה סרטון מצורף להמחשה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למצרכים

אופן הכנה

  1. לחמם תנור עם מדף אמצעי על 150 מעלות (300F)

  2. תבנית מרובעת גודל 10 אינץ׳ (26 סמ

  3. לרפד את התבנית עם נייר אפייה לחתוך את הפינות בכדי לקבל ריפוד ישר כמו עטיפת מתנה

  4. ולהניח בצד

  5. לחמם בכוס את השמן 15 שניות במיקרו להעביר לקערה ולהוסיף את החלב

  6. מעל לנפות את הקמח והאבקת חלב בעזרת מקצפה ידנית לערבב היטב להוסיף את המלח לערבב ואז להוסיף את החלמונים בהדרגה תוך ערבוב להוסיף את הוניל ולערבב היטב למרקם חלק

  7. בקערה נקייה ויבשה נפרדת להקציף את החלבונים לקצף סבוני להוסיף קורט מלח ואת הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף מבריק ועמיד לא להקציף לקצפת קשיחה להוסיף לבלילה שליש מהקצפת חלבונים ולערבב עם מקצפה בקיפולים לשפוך את המסה לקערת הקצפת חלבונים ולקפל עד להטמעה ומרקם חלק

  8. לחלק את הבלילה ל 2 קערות כמות שווה

  9. לקערה אחת לסנן מעל את הקקאו ולקפל עד להטמעה להניח את התבנית ממולכם

  10. להתחיל עם הבלילת וניל (לבנה) 3 כפות במרכז התבנית ואז 3 כפות של בלילת הקקאו וכן הלאה לחלופין לאחר שהבלילה כיסתה את כל התבנית (אל דאגה זה יברח מעט לצד בסוף להטות מעט לצד בכדי לקבע את הפרח במרכז או אם רוצים להיות יצירתיים שיישאר בצד

  11. בעזרת קיסם למשוך מאמצע קצה התבנית לכוון המרכז ולהמשיך עם משיכה מהצד הנגדי לעבור לצד השני ולמשוך לכוון המרכד עכשיו למשוך בין הקווים שיצרתם לכוון המרכז תמיד למשוך לכוון המרכז ליצירת פרח להטיח על השיש בעדינות ולאפות במדף אמצעי אפייה רגילה

  12. 35 דקות להוציא ולצנן למספר דקות להניח נייר אפייה מעל ומעל הנייר להניח קרש חיתוך או מגש ובעדינות להפוך לצד השני להוריד בעדינות את הנייר אפייה לחתןך את הקצוות לקוו ישר למרוח שכבה דקה של מחית פרלינה לוז או נוטלה או כל ממרח שתרצו ( אני השתמשתי בפרלינה לוז) בעזרת הנייר אפייה לגלגל בעדינות לרולדה ולעטוף עם הנייר להבטיח רולדה צפופה להניח להתקרר לטמפ חדר ולפרוס פרוסות של 2 סמ

  13. אפייה נעימה

  14. shuly asulin karasin