לןגן

חלות

מאת: איטל חלילי, פורסם: 18/10/2018 | 15:40
חלות

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לערבב את הקמח סוכר ושמרים היטב להוסיף בהדרגה את המים

  2. לאחר מכן את הביצה ואז את השמן ולבסוף את המלח ללוש היטב כ7-10 דק במיקסר ידני זה קצת יותר

  3. לשים בקערה משומנת ומכסה להתפחה במקום חשוך שמרים מאד רגישים לאור

  4. לאחר שעה לקמח או לשמן את השולחן לעשות עיגולים ולשים ניילון חד פעמי על העיגולי בצק לתת מנוחה 10 דק

  5. ואז להכין רצועות לשים במגשיות של תנור ולכסות עם ניילון חד פעמי להתפיח שעה ורבע שעה וחצי

  6. במקום חשוך גם

  7. לקחת שפריצר בקבוק שמתיז מים להקציף ביצה עם 2 כוסות מים וקורט קקאו ולשים בבקבוק להתיז על החלות ולפזר שומשום

  8. לחמם את התנור מראש על 200 מעלות טורבו עד להשחמה