לןגן

דושפרה/פילימני

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 18/10/2018 | 14:07
דושפרה/פילימני

תקציר המתכון: דושפרה מהמטבח הבוכרי כיסונים ממולאים בבשר מגישים עם מרק ירקות וירק קצוץ מעל

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

למילוי

למרק

אופן הכנה

  1. ללוש בצק ולשאיר למנוחה כ 40 דק'.

  2. לערבב את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ ולתבל.

  3. לרדד במכונת פסטה לחתוך לריבועים קטנים לשים את מילוי לסגור לחצי ולהצמיד פינות. לסדר במגש ולשים במקפיא.

  4. בסיר עם מטע שמן לטגן את הירקות (חוץ מי תופח"א) לתבל בתיבול שאוהבים להוסיף מים רותחים לפי הכמות המרק. לבשל כ 20 דק' (רתיחה עדינה) ולהוסיף את תפוח"א לבשל עוד כ 10 דק'.

  5. בסיר עמוק להרתיח מים עם כפית מלח להוסיף כ 10-15 יח' של דושפרה לבשל מס' דק'.

  6. בצלוחית עמוקה לשים את הדושפרה (ללא מי בישול) ולצקת מעל את המרק ולהגיש עם ירק קצוץ.

  7. (לא לבשל את כל הדושפרה בפעם אחת בכל פעם קצת כי הן תופחות, אין צורך בפשרה ישר הממקפיא).