לןגן

קובה במיה

מאת: דורית אלישע, פורסם: 17/10/2018 | 15:29
קובה במיה

תקציר המתכון: מומלץ להגיש עם אורז לבן

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. רוטב-בסיר רחב לטגן בצל קצוץ לשקיפות להוסיף 2 שיני שום קצוץ, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, מלח פלפל כורכום פפריקה מתוקה, כפית סוכר מים חצי סיר

  2. למעטפת - 2 כוסות וחצי סולת, 1 כוס בורגול דק שטוף מושרה במים 15 דקות ומסונן מנוזלים, 1 כוס מים

  3. 1 כף שמן, 1 כף שטוחה מלח ללוש ולהניח למנוחה 10 דקות

  4. מילוי-חזה עוף קצוץ גס או בשר טחון, 1 בצל קצוץ, חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

  5. מלח, פלפל, כפית בהרט לקובה, קורט כמון, קורט כורכום

  6. במיה-לשטוף לייבש ולטגן עם כף שמן לצבע זהוב

  7. להוסיף את הבמיה לסיר

  8. לתת רתיחה להנמיך להבה

  9. להכין כדורים מהסולת לשטח (לעבוד כל הזמן עם ידיים רטובות) למלא כפית גדושה מהמילוי להדק את הקובה ולהניח בעדינות בסיר, לבשל 45 דקות

  10. לנענע מידי פעם את הסיר למניעת הידבקות.