לןגן

בשר שומר ואפונה

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 16/10/2018 | 17:18
בשר שומר ואפונה

תקציר המתכון: אחת המנות המענגות

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת הבשר

  2. רולדת בשר צלי כתף מיספר 5 להכניס לסיר לחץ או לסיר בישול רגיל רק לקחת בחשבון שבסיר רגיל לוקח יותר בישול לקיצור התהליך להישתמש בסיר לחץ למלות מים כחצי גובהה להכניס בצל גדול חתוך לרבעים 4 גרגירי פלפל אנגלי 2 עלי דפנה וכן אפשר להוסיף שורשים מה שאוהבים כפית כרכום כפית פלפל שחור גרוס לבשל כשעה וחצי לסנן את הציר לא ליזרוק.. לקרר את גוש הבשר לגמרי רק אחרי קירור מלא לפרוס,לקחת סיר לטגן 1 בצל עם 3 כפות שמן להוסיף את הבשר הפרוס לקחת 4 שומרים לחתוך לרבעים להשרות במים כ5 דקות ולהוסיף מעל הבשר ,להוסיף כ2 כוסות אפונה קפואה שטופה ..לתבל 2 וחצי כוסות ציר בשר או מים,1 כף כרכום,1/2 כפית מלח,1 כף מרק עוף ,1/4 כפית פלפל שחור גרוס ולבשל כ35 דקות או עד גמר הנוזלים להשאיר מעט רוטב בהצלחה אורה ...