לןגן

פיתה זעתר,בצל,פיצה

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 16/10/2018 | 14:22
פיתה זעתר,בצל,פיצה

תקציר המתכון: כל אחד והבחירה שלו

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכנת הבצק :

  2. במיקסר עם וו לישה נשים את הקמח המנופה,השמרים והסוכר,נערבל דקה ,נוסיף כוס מים נערבל עד שמתגבש,במידה וחסר מים נוסיף לאט לאט בין תוספת של רבע כוס מים או חצי

  3. נוסיף את המלח והשמן

  4. נערבל 10 דקות .הבצק יוצא רך כמו קטיפה !

  5. נשים את הבצק להתפחה על להכפלת נפח ,בערך חצי שעה עד 40 דקות !

  6. נגלגל את הבצק לנקניק,נחלק ל 9-10 כדורים ,נניח שוב לתפיחה לעוד רבע שעה

  7. נרדד במשטח מקומח כל כדור לצורת פיתה ,נניח על תבנית אפיה מרופד בנייר אפיה ,מנוחה של רבע שעה ,כעת ניקח מזלג נחורר בפיתות בכדי למנוע התפחה נוספת ,נמרח מה שרוצים

  8. נאפה בחום 180 מעלות עד להזהבה !

  9. להכנת רוטב זעתר :

  10. 2 כפות זעתר עם שומשום,שמן זית לאט לאט עד לקבלת מרקם מישחתי !

  11. להכנת בצל :

  12. לפרוס בצל או 2 לרצועות דקות

  13. לחמם 2 כפות שמן במחבת,לטגן את הבצל עד להזהבה קלה ,נוסיף כפית פפריקה נערבב לפתיחת תבלינים,נוסיף כפית סילאן מלח ופלפל שחור גרוס ,נערבב לעוד 2 דקות נצנן ! במידה ויש נוזלים לסנן !!

  14. רוטב פיצה :

  15. ממרח פיצה מוכן גבינה צהובה וזתים וכל מה שאוהבים

  16. בהצלחהההה אילנית בניזרי