לןגן

לחם פרנה

מאת: Eden Saliman Gill, פורסם: 22/03/2015 | 15:47
לחם פרנה

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 4, זמן הכנה: 75 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ללוש את כל המצרכים 3 דקות, לשים בהתפחה חצי שעה הבצק יוצא גמיש ומעט דביק וזה מצוין

  2. לאחר חצי שעה ללוש מעט את הבצק, להוריד את האוויר ולשים בהתפחה שניה חצי שעה

  3. לאחר מכן לחלק את הבצק לכמה עיגולים, מניחים על שיש מקומח היטב, הופכים את העיגול כך שיהיה מקומח משני הצדדים.

  4. מניחים את הפרנות על תבנית תנור עם נייר אפייה מקומח ולוחצים על הבצק בעדינות. משטחים אותו ומקמחים.

  5. מחממים תנור ל-250 מעלות טורבו. מתפיחים בפעם השלישית. מניחים מגבת מעל הבצק עד שהוא מתחיל לעלות. מכניסים לתנור ל-6-8 דקות עד שהפרנה עולה ומקבלת צבע זהוב. בתאבון :)