לןגן

לחמניות כמו בגט או בייגלה

מאת: שרה יוסף, פורסם: 15/10/2018 | 22:52

תקציר המתכון: קשות מבחוץ רכות בפנים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערה כוס מים מהברז עם סוכר ושמרים ולחכות רבע שעה

  2. להוסיף את שאר המצרכים וללוש היטב לקבלת בצק מעט קשה

  3. לכסות ולהכניס למקרר שעה להוציא ללוש ולהחזיר למקרר כד הבוקר

  4. אפשר להתפיח בחוץ בלי מקרר להתפיח פעמיים

  5. לחלק את הבצק לכמה שרוצים תלוי בגודל הלחמניה

  6. לתת לנוח עשר דקות ולהכין צורה של חמניה ארוכה עם שפיצים בצדדים לקמח מעט לקחת סכין חדה ולחרוץ פסים באמצע הלחמניה

  7. להניח בתבנית על נייר אפיה

  8. או למי שעש תבנית בגטים לקמח היטב את התחתית של הלחמניה שלא ידבק לתבנית

  9. לחמם תנור 200 מעלות עם תבנית קטנה של מים בתחתית ולאפות בערך רבע שעה מתחיל לקבל צבע חום לקחת כוס עם מים עם מעט מלח ומעט סוכר חום דמררה ולהבריש את הלחמניות ולהמשיך לאפות ולחזור על הבקשה שוב אחרי כמה דקות ולהמשיך לאפות עוד רבע שעה בערך לבדוק עד לקבלת צבע חום יפה להוציא ולצנן על רשת

  10. בהצלחה

  11. אפשרות עם הבצק להכין בייגלה

  12. ולטבול בסיר עם מים רותחים עם כף סודה לשתיה ו2 כפות סילאן לטבול ממש כמה שניות להוציא למרוח ביצה ולפזר שומשום ולאפות יוצא מושלם