לןגן

עוגת פתי בר

מאת: אתי ממן, פורסם: 25/06/2015 | 12:57
עוגת פתי בר

תקציר המתכון: כמה קלה להכנה ככה טעימה!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 15, זמן הכנה: 15 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

בסיס פתי בר

מלית

ציפוי שוקולד

אופן הכנה

  1. בצלחת עמוקה מערבבים חלב עם שוקולית, טובלים פתי בר ומסדרים בתוך תבנית מרובעת (רצוי אלומיניום), מקציפים 1 שמנת מתוקה עם חצי קופסה חלב מרוכז, אינסטנט וניל, מורחים שכבה ראשונה על הפתי בר, טובלים שוב בחלב ויוצרים עוד שכבת פתי בר, מקציפים 1 שמנת מתוקה עם חצי קופסה חלב מרוכז, אינסטנט שוקולד, מורחים שכבה נוספת על הפתי בר, טובלים שוב פתי בר ומסדרים על הקרם, ושוב עושים את אותה פעולה, (יוצרים 4 שכבות פתי בר) מכניסים למקפיא להתייצבות עד להכנת הציפוי..

  2. ציפוי שוקולד - מערבבים ג'לטין עם רבע כוס חלב מניחים בצד, בסיר קטן על הגז מרתיחים מים, קקאו, סוכר, מערבבים טוב ומוסיפים שמנת מתוקה, מביאים שוב לרתיחה , מכניסים את הג'לטין (שמנו בצד) למיקרו ל 10 שניות, מוסיפים לסיר ומערבבים, מסננים ומצננים, מוציאים את העוגה מהמקפיא, יוצקים את השוקולד, שומרים במקרר..