לןגן

סמבוסק

מאת: אורנית עייש, פורסם: 14/10/2018 | 08:38

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

להכנת 60 יח

לבצק

הכנת המלית

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק :

  2. 1. לשים בקערה את הקמח, השמרים והמלח, ולערבב.

  3. 2. להוסיף את השמן והמים הפושרים את המים אני מוסיפה בהדרגה - לא תמיד צריכה את כל הכמות אז לשים לב לפי הצורך, מאחדים לבצק אחיד ולהתפיח כשעה ,אם הבצק קשה אפשר להוסיף מעט מים פושרים.

  4. הכנת הסמבוסק:

  5. 1. לרדד את הבצק על השיש עם מעט קמח משטח, לקרוץ עיגולים בקוטר של 8 ס"מ, למלא כף מהמלית, לקפל לחצי ולהדק ממש טוב.

  6. 2. לחמם את השמן במחבת ולטגן את הסמבוסק משני הצדדים עד להזהבה.

  7. 3. להגיש עם סלט עגבניות והרבה לימון ולהתעלללף מהטעם.