סמבוסק
מאת: אורנית עייש, פורסם: 14/10/2018 | 08:38
קטגוריה: מאפים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
להכנת 60 יח
-
גרגירי חומוס - 500 גרם
-
בצל - 6 יח קצוץ דק
-
שמן קנולה 7 כפות לטגן את הבצל.
-
1.5 כפות מלח שטוחות
-
כף שטוחה פלפל שחור
-
2.5 כפיות כמון
-
מים לבישול החומוס 1/4 כוס לפי העין.
לבצק
-
1 קמח לבן
-
3 כפות שמרים יבשים או אפשר גם 50 גרם שמרים טריים מומסים.
-
1/2 כפית מלח
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
2 כוסות מים פושרים גם כאן לפי הצורך
-
שמן לטיגון כוס וחצי עד שתיים.
הכנת המלית
-
1. להשרות את גרגירי החומוס בסיר עם מים למשך 14 שעות לפחות חשוב מאוד!! המים חייבים לכסות את הגרגירים תמיד - במידת הצורך יש להוסיף מים.
-
2. להרתיח את גרגירי החומוס כשעה עד שיהיו רכים ,לבדוק מידי פעם תוך כדי הבישול, לסנן ולטחון היטב טיפ חשוב!! לא לזרוק בינתיים את מי הבישול.
-
3. לקלף את הבצלים, לקצוץ אותם ולטגן בשמן עד שמזהיב.
-
4. להוסיף לבצל את גרגירי החומוס הטחונים, המלח, הפלפל השחור והכמון, להמשיך לטגן כ- 5 דקות נוספות, לערבב היטב ולהניח בצד. בשלב זה לבדוק אם תערובת החומוס יבשה אם יבשה אז להוסיף ממש מעט ממי בישול החומוס ששמרנו בצד.
אופן הכנה
-
הכנת הבצק :
-
1. לשים בקערה את הקמח, השמרים והמלח, ולערבב.
-
2. להוסיף את השמן והמים הפושרים את המים אני מוסיפה בהדרגה - לא תמיד צריכה את כל הכמות אז לשים לב לפי הצורך, מאחדים לבצק אחיד ולהתפיח כשעה ,אם הבצק קשה אפשר להוסיף מעט מים פושרים.
-
הכנת הסמבוסק:
-
1. לרדד את הבצק על השיש עם מעט קמח משטח, לקרוץ עיגולים בקוטר של 8 ס"מ, למלא כף מהמלית, לקפל לחצי ולהדק ממש טוב.
-
2. לחמם את השמן במחבת ולטגן את הסמבוסק משני הצדדים עד להזהבה.
-
3. להגיש עם סלט עגבניות והרבה לימון ולהתעלללף מהטעם.