לןגן

פילה סלמון על מצע אורז עם כרובית תפוחי אדמה ועשבי תיבול ברוטב חריף

מאת: עליזה חסן, פורסם: 24/06/2015 | 23:23
פילה סלמון על מצע אורז עם כרובית תפוחי אדמה ועשבי תיבול ברוטב חריף

תקציר המתכון: מנת פילה סלמון על מצע אורז עם כרובית קוביות תפוחי אדמה עישבי תיבול ורוטב צ'ילי חריף

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שלב ראשון: להשרות את פילה הסלמון כמה שעות במרינדה שמכינים בקערה : 1/4 כוס שמן זית,רוטב הסויה , קורט מלח ,1/2 כפית פילפל גרוס , מיץ מלימון והגרידת לימון להכין רוטב מרינדה ולערבב טוב טוב את הדגים עם המרינדה שיספגו טעמים לסגור בניילון ניצמד ולשים במקרר לכמה שעות אני נוהגת להכין לילה לפני . שלב שני להכין סיר אורז לבן רגיל . לפרק את הכרובית לפרחים קטנים. לחתוך את תפוח האדמה לקוביות לשים במים עם קצת מלח ומיץ לימון ולבשל עד שמתרכך לא בישול יתר עד שהתפוח האדמה רך להוציא ולקרר. שלב 3: לקחת סיר רחב לשים את יתרת השמן זית להוסיף את כל תערובת עישבי התיבול מי שאוהב חריף לקצץ 1 פילפל צ'ילי ולהוסיף להוסיף להישבע בתיבול חצי בצל קצוץ דק דק להקפיץ קצת להוסיף 1/2 כפית פילפל גרוס שחור קורא מלח מיץ מחצי לימון כפית אבקת מרק ולערבב . להוסיף לתערובת את בתפוחי אדמה ולערבב אחר כך חקחת את האורז הלבן שבושל ללני ולערבב עם התערובת שהכנו לבדוק טעמים ותיבול . שלב 4 ; לאת הדג שהכנו במרינה יש 2 אופציות . 1 לאפות בתנור על נייר אפייה כ20 דקות . לכסות עם נייר כסף 5 דקות לפני להוריד נייר כסף להשחמה . אופציה 2 לטגן את הדג על מחבת טפלון 10 דרות בערך מכל צד עד שמקבל צבע יפה. הכנת המנה : לשים כמות אורז המתובל שהכנו בצורה יפה על הצלחת בצורת מלבן להניח מנת דג מעל לשים נעל כמה כי עולי אירית ורצועות פילפל . להכי בקערה קטנה 2 כפות שמן זית מיץ מלימון אחד קצת סחוג אדום קצת קוזברה קצוצה דק דק כפית רוטב סויה לערבב טוב טוב וליצוק 3 כפות מהרוטב על הדג כמו בתמונה הרוטב לא חובה זה טיפ טעים גם בלי . בתאבון