קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
לפרוס תפוחי אדמה למטבעות לבשל חצי בישול( אפשר גם לא אך זמן האפיה ארוך יותר)
לסנן להניח בצד
לפרוס טבעות עגבניות
בקערה גדולה
לשפוך שמן זית בנדיבות חהוסיף מלח פלפל שחור כורכום שום כתוש צרור כוסברה קצוצה
להכניס בהדרגה את תפוחי האדמה והעגבניות כך שהרוטב יכסה את כל הירקות
בצלוחית קטנה
2כפות רסק עגבניות (אפשר מטבוחה)
להוסיף מעט מלח פלפל שחור שום כתוש וחצי כוס מים
לחבוש היטב ולשפוך בתבנית פיירקס
(זו שכבה מאוד מאוד דקה )
לקחת את כפות מתערובת השמן והכוסברה לצקת מעך רוטב העגבניות
להתחיל לסדר בשורות
תפוחי אדמה קציצה עגבניה
כשהתבנית מלאה לצקת את יתרת השמן מהירקות
לחתוך פלפל חריף לחצאים ולסדר בדפנות
לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולאפות בחום 180 עד שתפוחי האדמה רכים
להסיר את נייר הלאומיניום ולהמשיך לאפות עד להשחמה .