לןגן

ממרח שום או סקורדליה - נורית ג.

מאת: נורית גיספן, פורסם: 11/10/2018 | 20:11
ממרח שום או סקורדליה - נורית ג.

תקציר המתכון: סלט מדהים טעים עשיר מיוחד ומעניין... מעדןןן זהירות ממכר!

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לקישוט

אופן הכנה

  1. ראשית לבשל תופח אדמה בינוני בקליפתו לקרר ולקלף

  2. לחתוך התפוח אדמה לריבועים

  3. לחמם מחבת עם מעט שמן זית 

  4. לכתוש השום אל תוך המחבת. 

  5. ניתן להשתמש גם בשום כתוש קפוא. השתמשתי חצי מהמקפיא וחצי  טרי

  6. לתת לזה טיפה על הגז.. כדקה או שתיים במחבת ולכבות את האש.

  7. שלא יקבל צבע רק שיעבור כמן "בישול" שיחזיק כמה ימים חח אם בכלל.. נורית ג.

  8. כעת להכניס התפוחי אדמה למג'ימיקס, 

  9. להכניס השום מהמחבת עם השמן זית

  10. להוסיף האבקת שקדים, מלח, לימון, שמן זית.

  11. לערבב במג'ימיקס עד  לקבלת מחית חלקה.

  12. לעצור, לטעום, לשפר טעמים.

  13. מוסיפים, מלח.. לימון.. שמן זית.. עד לטעם המבוקש

  14. אתם תרגישו אם חסר מלח או  לימון..

  15. להעביר לקופסא סגורה.

  16. בהגשה להעביר לצלחת יפה

  17. לפזר השום המטוגן מעל הממרח המעלף ולטפטף מעט שמן זית מעל.

  18.  מתאים במיוחד עם צנימים או קרקרים.

  19. צפו להתעלפות מהטועמים! 

  20. בתיאבון!!!!