לןגן

אצבעות תפוחי עץ וחמוציות של חני קונאשוילי

מאת: ויקי גב, פורסם: 10/10/2018 | 14:41
אצבעות תפוחי עץ וחמוציות של חני קונאשוילי

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק

  2. בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי הבצק עד לכדי כדור בצק נעים.

  3. נכסה את הקערה ונניח את הבצק ל-10 דקות.

  4. הכנת המילוי

  5. במחבת רחבה נטגן תפוחי עץ עם לימון, סוכר וסוכר וניל 5-7 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים.

  6. נוריד מהאש ונוסיף קינמון וחמוציות, נערבב ונצנן.

  7. הרכבת האצבעות

  8. את הבצק נרדד למלבן גדול וממנו נחתוך 14 מלבנים בגדלים שווים.

  9. נמלא כל מלבן בככף מהמלית, לרוחבו.

  10. ניצור חתכים אלכסוניים בשני צידי המלית, נקפל את הבצק הנותר (למעלה ולמטה) כלפי המלית ונסגור את הרצועות שנותרו כמו צמה, בכל פעם מהצד הנגדי.

  11. נעביר את המאפים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, נבריש בביצה טרופה ונאפה בתנור חם על 190 מעלות כ-15 דקות, עד להשחמה.

  12. נצנן את המאפים ונפדר באבקת סוכר.