לןגן

מאפה צרפתי בצק עלים חמאה במילוי קרם פראנג'יפן שקדים

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 09/10/2018 | 16:50
מאפה  צרפתי  בצק עלים חמאה  במילוי קרם  פראנג'יפן שקדים

תקציר המתכון: כל מילה מיותרת 👌👌

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1) ההכנה קרם פטיסיאר:

  2. מביאים לרתיחה את החלב עם תמצית וניל

  3. 2)מערבבים את החלמונים עם הסוכר מוסיפים את הקורנפלור ואת הקמח מנופה מערבבים עד שאין גושים

  4. 3) מוסיפים את החלב בהדרגה ושוב מערבבים

  5. 4) מחזירים את הסיר על הגז ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם סמיך מאוד שופכים לקערה ומוסיפים את החמאה מערבבים מכסים בניילון נצמד ושמים בצד

  6. 5)קרם שקדים:

  7. מערבבים את הביצים סוכר אבקת שקדים חמאה ושוב מערבבים עד שאין גושים

  8. 6) מוסיפים את הקרם פטיסייאר ומערבבים עד לאיחוד ,מכניסים לשקית זילוף ומכניסים למקרר

  9. 7) מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים

  10. 2 עיגול בקוטר 26 ס"מ

  11. 8) שמים על נייר איפה ומזלפיפ קרם בצורת חילזון אבל לא עד הסוף משאירים קצת מקום למרוח להדביק את החלק השני

  12. 9) מרטיבים את הקצה של הבצק סביב ומכסים בעוד עיגול מעדקים היטב עם האצבעות  ועושים חתחים סביב ומברישים ביצה אבל לא במסגרת של העיגול

  13. 10) מכניסים למקרר לשעה ושוב מברישים ביצה ועושים דוגמה עם סכין מה שבא לכם

  14. ועושים כמה חורים בבצק

  15. 11) אופים בתנור שחומם מראש 200 מעלות 20 דקות

  16. ומורידים את החום של התנור ל 180 מעלות ואופים לעוד 30 דקות

  17. 12 ) הכנת הסירופ

  18. שופכים את המים והסוכר ומבשלים עד לקבלת מרקם מעט דביק מברישים על העוגה מקררים מעט ואפשר להגיש