לןגן

יפרח כורדי

מאת: לימור , פורסם: 08/10/2018 | 11:34
יפרח כורדי

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחמם שמן בסיר גדול ורחב ולסדר בתחתית הסיר טבעות בצל עבות. לטגן מעט ולכסות את האש.

  2. לשטוף את עלי היפרח ולסחוט.

  3. לערבב בקערה: אורז, שום, פטרוזליה, בצל ירוק, סלרי, 2 כפיות מלח לימון, מלח, פלפל, מעט שמן

  4. למלא את העלים בצד המחוספס שלהם ולסדר בצפיפות בסיר

  5. להדליק את הגז על הלהבה הכי גבוהה

  6. להכין את הרוטב - 1 כף אבקת מרק עוף, מלח, פלפל, 2 כפיות מלח לימון, מעט שמן, מים רותחים

  7. לשפוך את הרוטב מעל היפרח עד גובה היפרח. אם חסר מים להוסיף

  8. לשים מעל היפרח צלחת רחבה מזכוכית כדי שלא יזוזו

  9. לאחר רתיחה לבשל על אש נמוכה על שהאורז מתרכך

  10. ** אם רוצים בשרי אפשר להוסיף בשר למילוי של האורז וגם לסיר עצמו להוסיף חתיכות של בשר. מומלץ בשר מספר 6