לןגן

מה לעשות עם האורז של אתמול

מאת: סיוון צברה, פורסם: 22/03/2015 | 14:22
מה לעשות עם האורז של אתמול

תקציר המתכון: אתם בטוח מכירים את המצב שבו הכנתם אורז ו…נשאר קצת ממנו. אחרי יום- יומיים במקרר הוא די מבאס ודי קשה. מה עושים? לזרוק לפח? ממש לא! הנה דוגמא לרעיון למחזור של אורז מאתמול שיוצא מצויין ואפילו קל ומהיר להכנה. המרכיבים הם ממה שיש בבית, כך שלא חייבים להיצמד למתכון. והבונוס- השדרוג אפילו יותר בריא מהמקור. לכו על זה !

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 4, זמן הכנה: 10 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מקפיצים קלות את הבצל והגזר עם כף סויה. לאחר שהנוזלים מתאדים אפשר להוסיף 2-3 כפות מים. מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ עד שהירקות מוכנים ומעט שחומים. מוציאים לקערה ומוסיפים לקערה את הנבטים.

  2. אותו התהליך עם הכרוב הלבן. מסדרים במחבת או ווק אורז בצורת מעגל ובמרכז שוברים את הביצה ומקשקשים אותה על המחבת עד שנצלית היטב.

  3. מוסיפים למחבת חצי כוס מים על גבי האורז (מסביב) ולאחר דקה מערבבים את הביצה והאורז יחד. מוציאים לקערה עם הירקות. מוסיפים את רוטב הצ'ילי ואם צריך -עוד מלח. וזהו! הנה לכם מנה חדשה, טעימה, ובריאה הרבה יותר מסתם אורז לבן.