לןגן

עלי סיגר מרוקאים

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 05/10/2018 | 14:13
עלי סיגר מרוקאים

תקציר המתכון: זהירות ממכר!!

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שלב ראשון מרתיחים את הגוש בשר עם עלי דפנה,גרגירי פלפל אנגלי,רבע כפית כורכום ובצל שלם קלוף מרתיחים עד לריכוך הבשר בערך שעה וחצי תבדקו עם סכין ברגע שהיא ננעצת בבשר ללא התנגדות זה מוכן לסנן במסננת את מי הציר ולשמור כוס נוזלים !!

  2. לקרר את הבשר בטמפרטורת החדר !!

  3. לחתוך לקוביות ,לטחון במעבד מזון לדקה ,כעת נוסיף את הפלפלים,השום,כוסברה ונטחן ביחד עם הבשר עד לקבלת תערובת פירורית !

  4. נוסיף את התבלינים השמן וכעת לאט לאט נוסיף מציר הבשר ( אפשר מים רגילים) עד שמקבלים תערובת יציבה להנחה על עלי הסיגר !

  5. ניקח חבילה של בערך 6 עלי סיגר

  6. נחתוך לחצי לאורך וחצי לרוחב כך מתקבלים לנו 4 משולשים קטנים מכל עלה !!

  7. נכין דבק קמח

  8. 2 כפות קמח

  9. עם מעט מים לערבב עד לקבלת תערובת סמיכה .

  10. נניח על כל משולש קטן ממלית הבשר שהצד של השפיץ למעלה והצד הרחב לפנינו נביא את הצדדים למרכז ,נגלגל וכשנגיע לשפיץ נמרח דבק קמח ונהדק !!

  11. נטגן בשמן עמוק וחם עד להזהבה !! אופציה קלה יותר :

  12. ==============

  13. חצי קילו בשר בקר טחון עם שומן כבש !! לחלק את הבשר ל 2 כדורים להרתיח במים עם עלי דפנה,בצל שלם קלוף וגרירי פלפל אנגלי חצי שעה !! לצנן

  14. כעת נעביר את 2 כדורי הבשר למעבד מזון נטחן לדקה ואז נוסיף את התבלינים הכוסברה והשום נטחן הכל ונמלא את עלי הסיגר בהצלחה אילנית