לןגן

קציצות בקר עם גיבעולי סלק ירוק

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 04/10/2018 | 14:13
קציצות בקר עם גיבעולי סלק ירוק

תקציר המתכון: מנה של בית מענגת

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 2 חבילות סלק ליקלוף ולחתוך לרבעים ,ליקצוץ גס גם עלים להניח בסיר ולהרתיח עם מים ל15 דקות ,לסנן.לטגן בסיר 5 שיני שום טריים פרוסים עם 4 כפות שמן להוסיף את הגיבעולים והעלים לערבב לתבל 1 כפית מלח,כף פפריקה ,1 כפית כמון,מעט פלפל שחור,1 כף מרק עוף 1 כף גדושה רסק עגבניות לערבב ולהוסיף 2 כוסות מים עד לרתיחה ולהוסיף את הקציצות מעל לבשל כ25 דקות ולהוסיף מיץ מלימון שלם לעוד 5 דקות בישול או עד הסמכת הנוזלים..עיסת הקציצות.1/2 קילו בשר בקר טחון ,1 בצל קצוץ מטוגן,2 כפות שמן,1/4 כוס מיי סודה מבקבוק,2 כפות קמח מצה,1 כפית מלח,1 כף ראס דלחנות,1/3 כפית אגוז מוסקט מגורד,1/4 כפית פלפל שחור,1/4 כפית כמון לערבב הייטב ולתת מנוחה במקרר ל15 דקות ..להוציא וליצור קציצות בעזרת ידיים משומנות מעט או טבולות במים .בהצלחה אורה...