לןגן

טארטלט קרם ברולה ודבש:

מאת: ויקי גב, פורסם: 03/10/2018 | 12:05
טארטלט קרם ברולה ודבש:

תקציר המתכון: תודה לניצה - מתכון מהלב

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

בצק פריך

קרם ברולה דבש

אופן הכנה

  1. אופן הכנה:

  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החומרים היבשים יחד עם החמאה עד קבלת פירורים. לבסוף מוסיפים את הביצה ומעבדים עד קבלת בצק אחיד.

  3. מקררים את הבצק לפחות שעה.

  4. להכנת הטארטלטים - לאחר קירור מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים - ומרפדים את הטארטלטים הקטנים. או את הטארט הגדול. אופים את הטארטים קצת יותר מחצי אפייה (בערך 15 דקות) בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

  5. אופן הכנה - קרם:

  6. בקלחת מרתיחים את השמנת והדבש. בינתיים, בקערה נפרדת טורפים את החלמונים בעזרת מטרפה.

  7. כאשר השמנת הגיעה לסף רתיחה, שופכים בזרזוף קל חצי ממנה על החלמונים תוך כדי טריפה.

  8. מחזירים את כל התערובת לסיר ומבשלים וטורפים עוד 2-3 דקות עד הסמכה קלה (לא להגיע לרתיחה!)

  9. שופכים מתערובת קרם הברולה על גבי הטארטים האפויים למחצה ומכניסים לתנור לטמפרטורה של 130 מעלות. אופים כ 40-30 דקות.

  10. כשמוכן הקרם צריך להיות רוטט עדיין.

  11. מקררים, ולפני הגשה מפזרים מעל סוכר ושורפים עם ברנר.