לןגן

כנאפה

מאת: צביה גנח, פורסם: 21/03/2015 | 23:33
כנאפה

תקציר המתכון: שערות קדאיף עם גבינה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מתכון: קופסה שערות קדאיף , 200 גרם חמאה, 2 כוסות חלב 4 כפות גדושות קורנפלור 1 שמנת מתוקה ,חב' גבינת כנען (לא חייבים) צבע מאכל כתום, לסירופ: 2 כוסות מים, כוס וחצי סוכר מעט מי וורדים, מיץ מחצי לימון להרתיח לקרר ולשפוך כשהכנאפה מוכן.אופן ההכנה: להרתיח את החלב יחד עם השמנת, להוסיף את הקורנפלור ולבחוש כל הזמן שלא יהיו גושים עד שהכל מתגבש. לקרר לפחות שעה ולהוסיף את הגבינה(לא חייבים). להמיס במיקרו את החמאה לשפוך על שערות לערבב ולפתוח אותן . לשפוך צבע מאכל לערבב עד שכל השערות כתומות. לקחת תבנית חד פעמית מרובעת לשטח חצי מכמות השערות ולשפוך את העיסה . לשטח אותה היטב ולהדק. מעל לשפוך ולשטח את יתרת השערות להדק ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שהשערות מזהיבות. (בערך 40 דקות). להוציא מהתנור ולשפוך את הסירופ מעל. ניתן לאכול חם או קר.