לןגן

סופגניות

מאת: ויקי גב, פורסם: 03/10/2018 | 11:26

תקציר המתכון: מתכון של סיוון אוחיון אברג'ל

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ללוש לבצק רך במשך 8 דקות (מלח ושמן בסוף)

  2. להתפיח שעה - שעה וחצי. ללוש ושוב להתפיח להכפלת הנפח.

  3. לחתוך קוביות נייר אפיה.

  4. לחתוך כדורי בצק קטנים (60 גרם/ 40 גרם), לרדד מעט וליצור כדורים.

  5. להתפיח שוב כשעה (בדיקת מוכנות - כשנוגעים בבצק הוא חוזר למצבו הראשוני).

  6. לחמם שמן עמוק בסיר רחב, השמן צריך להיות חם אך לא רותח (להבה בינונית).

  7. לא לשכוח חתיכת גזר בשמן.

  8. לשים את כדור הבצק עם הניר בשמן לאחר מספר שניות ניתן להוציא את הנייר.

  9. לתגן משני הצדדים עד להזהבה, להוציא לנייר סופג.

  10. לאחר הקירור להזריק ריבה ולפזר אבקת אפייה.