לןגן

עוגת שמרים פרג- דורית כהן

מאת: דורית כהן, פורסם: 01/10/2018 | 21:55
עוגת שמרים פרג- דורית כהן

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית נלוש את מרכיבי הבצק.

  2. את המים נוסיף בהתחלה כוס וחצי ובהדרגה את החצי כוס הנותרת .

  3. נלוש לפחות 10 דקות .

  4. עד לקבלת בצק נוח וגמיש .

  5. נתפיח כשעה לפחות .

  6. בינתיים בסיר נכין את המלית פרג. חשוב שהפרג יהיה טרי וטחון . ממליצה לא לקנות פרג באריזות מהסופר , אלא מחנויות לתבלינים. שם הפרג איכותי וטרי.

  7. נכניס לסיר את כל מרכיבי המלית ונערבב כל הזמן על להבה נמוכה עד שהפרג יספוג את כל הטעמים .

  8. ניתן להוסיף גם קליפת לימון מגורדת , זה מוסיף וטעים.

  9. אפשר להוסיף בסוף הבישול של הפרג אגוזי מלך גרוסים או צימוקים בהירים .

  10. לאחר שהבצק תפח , נחלק אותו ל4 כדורים, נרדד כל כדור דק דק, נמרח מהמלית ונגלגל .

  11. נניח את הרולדות להתפחה נוספת של 25 דקות. נמרח ביצה מהולה עם מים , נפזר מעט פרג לא טחון למעלה ונכניס לתנור בחום של 190 מעלות עד להזהבה .

  12. כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן במי סוכר .

  13. ניתן להקפיא את הרולדות .

  14. בתאבון ובהצלחה 🌹