קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
ראשית נלוש את מרכיבי הבצק.
את המים נוסיף בהתחלה כוס וחצי ובהדרגה את החצי כוס הנותרת .
נלוש לפחות 10 דקות .
עד לקבלת בצק נוח וגמיש .
נתפיח כשעה לפחות .
בינתיים בסיר נכין את המלית פרג. חשוב שהפרג יהיה טרי וטחון . ממליצה לא לקנות פרג באריזות מהסופר , אלא מחנויות לתבלינים. שם הפרג איכותי וטרי.
נכניס לסיר את כל מרכיבי המלית ונערבב כל הזמן על להבה נמוכה עד שהפרג יספוג את כל הטעמים .
ניתן להוסיף גם קליפת לימון מגורדת , זה מוסיף וטעים.
אפשר להוסיף בסוף הבישול של הפרג אגוזי מלך גרוסים או צימוקים בהירים .
לאחר שהבצק תפח , נחלק אותו ל4 כדורים, נרדד כל כדור דק דק, נמרח מהמלית ונגלגל .
נניח את הרולדות להתפחה נוספת של 25 דקות. נמרח ביצה מהולה עם מים , נפזר מעט פרג לא טחון למעלה ונכניס לתנור בחום של 190 מעלות עד להזהבה .
כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן במי סוכר .
ניתן להקפיא את הרולדות .
בתאבון ובהצלחה 🌹