קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
ראשית נפרק את הכרוביות הטריות לפרחים, נשטוף אותן ונניח בסיר עם מים יחד עם כף חומץ וכף מלח,
נבשל בערך עשר דקות.
נניח להתקרר במסננת .
בקערה נניח 5 כפות שמן,
רבע כפית כורכום, 2 כפות פפריקה , מלח, פלפל שחור גרוס , כף דבש וצי׳לי מתוק, נערבב טוב טוב ונכניס את חלקי העוף לספיגת טעמים .
אני מכניסה את העוף המתובל למקרר לשעה לפחות .
לאחר שעה בתבנית גדולה נניח את הכרוביות , פלחי בצל, רצועות גמבה ונשפוך מעל הכל את חלקי העוף עם המרינדה .
נוסיף לתבנית כוס מים רותחים ונכניס לתנור במצב של גריל על
220 מעלות לחצי שעה .
לאחר חצי שעה נכסה את התבנית בנייר כסף ונאפה עוד שעה עד לריכוך .
בתאבון ובהצלחה 🌹