לןגן

ריבועי ריבה ופירורים של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 01/10/2018 | 07:13
ריבועי ריבה ופירורים של סבתא לאה

תקציר המתכון: ריבועי ריבה ממכרות, טעימות, מושלמות לצד הקפה או התה, קלות להכנה.

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבצק

למילוי

לפירורי הבצק

אופן הכנה

  1. להכניס את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ולערבב עד לקבלת בצק אחיד (ניתן ללוש בעזרת הידיים)

  2. משמנים קלות את תבנית האפייה, מרפדים בנייר אפייה ומשמנים היטב, משטחים עליה 2/3 מכמות הבצק לעובי של 1/2 ס"מ

  3. מורחים בנדיבות ריבה שאתם אוהבים בשכבה אחידה

  4. לבצק הנותר 1/3 בצק, מוסיפים את הקמח ואבקת הסוכר ומערבבים במעבד מזון עד לקבלת בצק קשה

  5. להוציא ממעבד המזון ולכדרר לכדור, לגרד בעזרת פומפיה מעל העוגה (ניתן לקרר או להקפיא אם הבצק לא מספיק קשה)

  6. מחממים תנור אפייה ל-175 מעלות כ-35 דקות עד להזהבה

  7. מקררים היטב כ-2 שעות לפחות לפני החיתוך

  8. מחלצים מהתבנית בעזרת נייר האפייה וחותכים לריבועים בסכין ארוך וחד מאחסנים בכלי אטום, ניתן להקפיא

  9. טיפ: ממליצה לחמם 20 שניות במיקרוגל לפני האכילה, גן עדן

  10. זהו מוכן! כדאי נסו, אחלה ריבועי ריבה בכלום עבודה ומתחסלות מהר במיוחד הילדודוס הקטנים, אגב ריבועי הבצק נולדו בעקבות המון צנצנות ריבה שקבלתי בחגים במתנה

  11. בתיאבון! אז כנסו למטבח וספרו איך היה