קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
ראשית נסחוט לימון מעל הפילה ,
נניח בצד .
בסיר סוטאג׳ נשים את השמן יחד עם רצועות הגמבה , הגזר והפלפל החריף והיבש , נטגן מעט,
נוסיף את שיני השום של ראש אחד שלם , נחצה אותן לחצי ונמשיך לטגן קלות ,נוסיף את החומוס
וכפית כורכום ושתי כפות פפריקה מתוקה / חריפה ,
נפתח מעט את התבלינים ,
נוסיף 3/4 כוס מים רותחים מלח ופלפל מקלף ונבשל מעט את הירקות ,
מעליהם נניח את הדגים נפזר מעליהם מעט מהרוטב ונניח מחצית מהכוסברה הקצוצה והפטרוזיליה , נבשל לפחות 45 דקות על להבה בינונית ,עם מכסה סגור .
לקראת סוף הבישול נוסיף את יתרת הכוסברה הקצוצה .
ניתן להוסיף עוד נוזלים במידה והצטמצמו ,
נבשל עד לריכוך וצמצום ממחצית הנוזלים .
בהצלחה ובתאבון🌹