לןגן

קובה סלק טעימה במיוחד

מאת: דנית בצלאל, פורסם: 28/09/2018 | 20:08
קובה סלק טעימה במיוחד

תקציר המתכון: קובה סלק חמוצה בלי בהרט עם טיפ לכדורים יפים!

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

לבצק

לבשר

לרוטב

אופן הכנה

  1. לבשר:

  2. קוצצים בצל דק דק ומסיפים את הבשר והתבלינים מערבבים טוב טוב ומשאירים מעט לנוח

  3. בינתיים בסיר גדול קוצצים בצל

  4. שמתחיל להזהיב מוסיפים כף פפריקה ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים את הסלק החתוך.

  5. לאחר טיגון קל מוסיפים את הרסק ומים חמים ומשאירים לרתיחה עד הסלק מתרכך.. מוסיפים מלח פלפל

  6. את הבשר מכדררים לכדורים ומניחים בהקפאה עד שהרוטב מוכן

  7. נעבור לבצק, בקערה שמים כ3/4 קילו סולת, מים, ופפריקה בהתחלה זה מעט רך אך עם הזמן הבצק סופג את המים. משאירים לנוח...

  8. שהסלק מוכן מוציאים את הכדורים מההקפאה מוסיפים מיץ מחצי לימון (לפי טעם)

  9. לרוטב, עלי כרפס חתוכים גס וכפית סוכר... יש לתקן טעמים ולהוסיף מלח ופלפל בשנית..

  10. לוקחים חתיכה מהבצק משטחים על היד כמו פיתה ושמים כדור אחד ועוטפים אותו בבצק ושמים ברוטב.

  11. הערה: יש להרטיב מעט את הידיים על מנת שיצאו כשרים יפים והבצק לא יידבק לידיים.. ככה כמעט כל כדור.

  12. טיפ: ניתן להוסיף כדורים ללא הבצק לקבלת טעם נוסף ברוטב

  13. בתאבוןןן!!!