קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
שורים את האורז למשך שעה במים רותחים _כ-2 ס"מ מעל האורז), ושוטפים היטב בזרם מי ברז, מסננים ומעבירים לקערה.
מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, הירקות הקצוצים, השמן, המלח ופלפל שחור. בוחשים היטב לתערובת אחידה.
מניחים עלי גפן על משטח ישר. שמים מעט מהמלית במרכז, קרוב לבסיס העלה. מקפלים את הקצוות המשוננים על המלית, מגלגלים עד קצה העלה. מתקבל גליל קטן ואטום. ממלאים את העלים, משאירים 5-6 עלים לריפוד הסיר.
הכנת הרוטב:
מרפדים סיר רחב בפרוסות העגבניות ועלי הגפן, מתבלים במלח, כורכום ומיץ לימון. עורכים בסיר את עלי הגפן הממולאים ויוצקים מחצית מכמות המים. מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות ומוסיפים את שאר המים. מבשלים שעה עד שעה וחצי על להבה נמוכה. אם יש צורך מוסיפים עוד מים. מגישים חם.