תקציר המתכון: מוס הורס וטעים במיוחד
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
עוגת האפי היפו - מרי כוגן
מתאים לתבנית קפיצית 24
*הכמויות דורשות משקל*
מצרכים -
לתחתית דקה ( אם רוצים תחתית עבה יותר ניתן להכפיל כמויות )
110 גרם ביסקוויטים בהירים טחונים .
70 גרם חמאה מומסת .
שתי כפות גדולות ממרח נוצ׳לה ( ממרח קינדר בואנו ) אפשרי גם ממרח נוטלה רגיל .
קורט מלח .
לשכבת גנאש מעל התחתית -
200 גרם שוקולד בטעם קפוצ’ינו או מוקה אפשרי גם חלב.
150 מ״ל שמנת מתוקה .
20 גרם חמאה מומסת.
לפיזור מעל שכבת הגנאש -
כדורי מאלטרס אפשרי גם קליקים עגולים .
למוס -
200 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
ללא הנוזלים
50 גרם גבינת שמנת .
3/4 פחית חלב מרוכז
2 כפות גדושות ממרח נוצ׳לה ( ממרח קינדר בואנו
5 גרם גלטין מושרות ב25 גרם מים
500 מ״ל מתוקה להקצפה אפשרי צמחית גם.
לקישוט -
200גרם שוקולד בטעם קפוצ’ינו או שוקולד לבן קרמל מומסות יחד עם 150 מ״ל שמנת מתוקה, אפשרי גם לשים ריבת חלב או לוטוס מומס .
שקית זילוף
אופן ההכנה -
את החומרים לתחתית לערבב בקערה
עד לאיחוד.
לקחת תבנית קפיצית 24 לרפד בנייר אפיה ושקף.
לפזר את התערובת לרפד באמצעות כפית קטנה להכניס להקפאה.
בינתיים נכין את הגנאש לשכבה מעל התחתית . להמיס את החומרים במיקרו בפולסים של 40 שניות עד לאיחוד . ניתן להעביר במסננת או עם בלנדר מוט כדי להפטר מגושים .
לוודא ששכבת התחתית יציבה לחלוטין ויציבה לשפוך מעל התחתית .
להכניס להקפאה ל15 דקות .
בינתיים נכין את המוס.
בקערה אחד נשים את הגבינות עם החלב המרוכז וממרח הנוטלה לערבב היטב . עד שנפטרים מהגושים , ניתן להשתמש בבלנדר מוט , אבל להעביר במסננת כדי להפטר מהבעיות שנוצרו במהלך הטחינה .
את קערת הגלטין אשר השרנו נכניס למיקרו ל25 שניות.
נוסיף בזהירות לתערובת הגבינות להערבב היטב .
להקציף שמנת להקצפה במיקסר בלון הקצפה , עד שמתקבל קצף רך או לא נוקשה !
נאחד בין התערובות
לשפוך מעל שכבת הגנאש , להקפיא ללילה או לפחות ל5 שעות .
ניתן לצפות את כל העוגה בבת אחת
אני העדפתי לחתוך את העוגה עם סכין חדה ממש, לקחת את הגנאש , להכניס לשקית זילוף לחתוך חור ממש קטן ולהעביר מהר מעל העוגה;)
לשים האפי היפו לקישוט ❤️