לןגן

טנזיה - תבשיל עוף ופירות יבשים של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 26/09/2018 | 06:27
טנזיה - תבשיל עוף ופירות יבשים של סבתא לאה

תקציר המתכון: ללקק ת'אצבעות, תבשיל חגיגי, מפנק ומרשים של עוף ופירות יבשים מקורמלים עם רוטב מתקתק וטעים.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שוטפים את הפירות היבשים במים חמים ומסננים היטב

  2. חוצים 5 בצלים גדולים ל-2 ופורסים לחצאי טבעות דקות

  3. בסיר רחב עם מכסה (סיר סוטאז') מחממים על להבה בינונית את השמן

  4. מוסיפים את חצאי טבעות הבצל ומערבבים היטב, סוגרים את הסיר עם המכסה, מורידים ללהבה נמוכה ומאדים כחצי שעה עד שטבעות הבצל מפרישים נוזלים, הבצל צריך להישאר שקוף (ראו תמונה)

  5. מוסיפים לאחר חצי שעה את השום לדקה ומערבבים

  6. מוסיפים/מסדרים את העוף בשכבה אחידה מעל הבצל והשום

  7. מתבלים בסוכר, דבש/סילאן, אבקת בצל, מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, כורכום, אגוז מוסקט טחון, כמון, פפריקה חריפה קינמון ומים

  8. מוסיפים את הפירות היבשים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעה וחצי

  9. ממליצה להגיש עם אורז לבן ולהתענג

  10. טיפ...

  11. התבשיל מתבשל במשך שעה וחצי על להבה נמוכה בלבד, ממליצה מידי פעם להשקות את העוף ע"י כף עם הרוטב שהעוף הפריש בזמן הבישול

  12. זהו מוכן! כדאי נסו, מתכון קל ופשוט, כל אחד יכול והתוצאה של תבשיל חגיגי ומענג

  13. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה