לןגן

עוגת תותים

מאת: מרי גרבי, פורסם: 24/09/2018 | 18:55
עוגת תותים

תקציר המתכון: טעימה וממכרת

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

להרטבה

לציפוי

לקרם

אופן הכנה

  1. מקציפים ביצים וסוכר לקצף גבוה (בערך 10 דקות).

  2. מוסיפים בהדרגה שמן וקמח.

  3. לחלק לשני חצאים ולשטח כל חלק על תבנית תנור עם נייר אפיה.

  4. לאפות בחום של 180 מעלות בערך 10 דקות.

  5. שמים בתבנית (חד פעמית רגילה) את הבסיס הראשון.

  6. מערבבים יחד מים ונס קפה.

  7. שופכים בעזרת כף עד שכל הבסיס רטוב (לא צריך את כל הנוזל, בערך 1/2 כוס).

  8. מכינים קרם (מקציפים את חומרי הקרם יחד).

  9. מורחים על הבסיס 3/4 מהקרם.

  10. שמים על הקרם את החלק השני של העוגה.

  11. מכינים ג'לי תות לפי ההוראות.

  12. מרטיבים את החלק השני של העוגה עם מעט ג'לי תות (כשהוא עדיין נוזלי וחם).

  13. מעל מורחים את הקרם שנותר.

  14. מעל מסדרים תותים.

  15. מעל יוצקים את הג'לי.

  16. העוגה טובה לאחר יממה במקרר.