לןגן

פלפלים וקישואים ממולאים ברוטב לימון ומנגולד

מאת: ורד דרור, פורסם: 21/03/2015 | 07:23
פלפלים וקישואים ממולאים ברוטב לימון ומנגולד

תקציר המתכון: אני מכינה עם אורז מלא או קינואה, ניתן להוסיף לרוטב חתיכות לימון, משדרג.

קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

רכיבים למילוי

רכיבים לרוטב

אופן הכנה

  1. הכנת המילוי:לבשל את האורז המלא עם 2 כוסות מים במיקרו לכ-12 דק'.

  2. לקצוץ את הבצל לטגן עד להשחמה, את התוכן שרוקנתי מהקישואים לקצוץ ולהוסיף לבצלת לטגן עוד 2-3 דק', להוסיף את השום לעוד 2 דק' ולהסיר מהאש.

  3. לערבב ביחד את האורז, הבצל המטוגן, עגבניה מגורדת, עשבי התיבול והתבלינים. למלא את הפלפלים והקישואים. ולהניח בסיר.

  4. הכנת הרוטב: לפרוס בצל לפרוסות דקות ולטגן במעט שמן עד להשחמה, במשך הטיגון אני מוסיפה מעט מים זה מקרמל את הבצל, להוסיף שיני שום פרוסות לטגן עוד כ-2 דק', לקצוץ את עלה המנגולד כולל החלק הלבן לרצועות (עלה גדול או 2 קטנים) ולהוסיף, לגרד את העגבניות ולהוסיף לתערובת,להוסיף לימון ותבלינים, להרתיח ביחד ולשפוך לסיר הפלפלים והקישואים, להוסיף מים עד 3/4 גובה הפלפלים.

  5. לבשל עד להתרככות הירקות כ-1/2 שעה.