לןגן

עוף עם ערמונים

מאת: ורד דרור, פורסם: 21/03/2015 | 06:49
עוף עם ערמונים

תקציר המתכון: מנה חגיגית וטעימה, העוף יוצא רך מאד ושחום, מתאים להגיש עם אורז בסמתי לבן.

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

רכיבים

רכיבים לערמונים

רכיבים לרוטב

אופן הכנה

  1. לבשל את הערמונים בסיר קטן עם המים והסוכר החום כ-20 דק' (ערמונים שלמים מקולפים באריזה סגורה)

  2. לצלות את העוף במעט שמן מ-2 הצדדים עד להזהבה

  3. להוסיף את הפטריות

  4. לערבב את כל רכיבי הרוטב ולשפוך מעל העוף

  5. להוסיף את הערמונים עם הסירופ שנוצר

  6. לבשל על אש בינונית כשעה וחצי מכוסה (עם פתח קטן), מדי פעם להפוך את חלקי העוף שיספגו את הרוטב מכל הכיוונים.

  7. העוף יוצא רך מאד ושחום, להגיש עם אורז בסמתי לבן